Wat verandert er?
Voor wie vorig jaar ingeschreven was
image-383518-thanks-aab32.w640.jpg
Het schooljaar 2019-2020 was het eerste jaar dat we onze groepslessen voor kinderen organiseerden. Dit jaar hebben we Franse en Spaanse les mogen geven aan maar liefst 70 kinderen, een groot succes dat we niet verwacht hadden en waar we heel dankbaar voor zijn. We hebben heel wat positieve feedback gekregen van de ouders, wat ons de motivatie geeft om er ook volgend schooljaar weer voor de volle 100% voor te gaan!

  Om het leerproces en de communicatie naar de ouders toe nog wat efficiënter te doen verlopen, gaan we een paar dingetjes veranderen. De passie en liefde voor kind en taal waarmee we elke les opnieuw voor de klas staan, blijft natuurlijk ongewijzigd :-)

   Rugzakje
   Ieder kindje dat ingeschreven is (opgelet: dit is enkel voor kindjes die rechtstreeks bij ons ingeschreven zijn, dus niet via een school), krijgt aan het begin van het schooljaar een gevuld rugzakje. De inhoud van de rugzak is uiteraard aangepast aan het niveau van jouw kind. Voor de allerkleinsten zitten er onder andere kleurpotloden en stiftjes in, voor de oudsten fluorstiften, balpennen, enz. De bedoeling is dan natuurlijk dat het rugzakje elke les meekomt.
   ​​​​​​​
   image-383521-rugzakje-45c48.w640.jpg
   Plus-boekje 
   image-383526-notebook-d3d94.w640.jpg
   Vanaf het schooljaar 2020-2021 zal het voor ouders ook gemakkelijker zijn om mee te volgen met wat we geleerd hebben in de klas (dit is ook voor kindjes die ingeschreven zijn via hun school). Ieder kindje krijgt aan het begin van het schooljaar zijn eigen "Plus-boekje" mee. Dit wordt hun Frans of Spaans dagboekje. Hierin staan alle thema's en lesonderwerpen, en wordt er aangeduid wat we geleerd hebben. Dit is ook het communicatieboekje met de ouders. Als een kindje thuis extra oefeningen moet maken, vind je die daar terug. Je mag dit zeker niet zien als huiswerk. Het zijn eerder toffe spelletjes om de leerstof wat extra in te oefenen of te herhalen.

    Leerniveaus
    image-383528-niveaus-c20ad.w640.png
    Dit jaar kregen alle kindjes al les op hun maat. Vanaf volgend jaar gaan we daar nog een stapje verder mee. We hebben de verschillende leeftijdscategorieën een naam gegeven en nog beter aangepast aan hun specifieke wensen en behoeftes:
    • P'tit Filou: 1e en 2e kleuter (klik hier voor meer info)

    • Grand Filou: 3e kleuter en 1e leerjaar (klik hier voor meer info)

    • P'tit Loup: 2e en 3e leerjaar (klik hier voor meer info)

    • Grand Loup: 4e en 5e leerjaar (klik hier voor meer info)

    • Plusklas (NIEUW!): 6e leerjaar (klik hier voor meer info)

    Heeft jouw kind leervoorsprong of voorkennis Frans? Laat het ons weten, dan kijken we of we hem/haar eventueel een niveautje hoger kunnen laten inspringen.